Слово Блаженнішого Любомира на День матері

Надрукувати
Категорія: Новини , Україна
Створено: 09 травня 2010 Дата публікації Перегляди: 5605
Дорогі в Христі брати і сестри!

 

Сьогодні, у другу неділю травня, – День матері. Це день, в якому ми, діти, чи ми ще дуже юні, чи вже в похилому віці, маємо молитися до Бога за наших матерів та дякувати їм за те, що ми через них одержали дар життя, за все те, що вони для нас зробили, за все те, що вони задля нас витерпіли. І так ми з нашої сторони стаємо дітьми в молитві, і наших матерів поручаємо в дуже особливий спосіб Господу Богу. Це стане нашою відповіддю на ті безнастанні молитви за нас наших матерів, зокрема тих, які належать до прицерковної організації «Матері в молитві». Вони об’єднуються, щоб молитися за нас, своїх дочок і синів, за всі потрібні Божі дари, щоб ми були щасливими.

Хочемо в цей день молитовно згадати і наших батьків, бо дар життя передається через них обох, і так Господь Бог опорядив, що діти для нормального свого розвитку потребують і матір, і батька. Тому то наша сьогоднішня молитва за них обох.

Цього року День матері співпадає також і з днем, в якому дуже особливо згадуємо ветеранів воєн ХХ ст. Сьогодні адресуємо слова вдячності усім тим, які в тому минулому трагічному столітті пожертвували своє життя, за полонених та всіх інших, які потерпіли за волю України від різних окупантів та загарбників. Згадуючи їх всіх, бажаємо згадати також в наших молитвах їхніх батьків і матерів, та подякувати їм, що своїх дітей виховали в любові до свого краю та свого народу, що в різні способи боролися і терпіли за свободу своєї  Батьківщини. Тих дітей вже залишилося при житті дуже мало, то тим більше упокоїлися вже в Бозі їхні батьки і матері, але молитва, наше спілкування з Богом не підлягає обмеженням часу, простору чи інших земських вимірів. Треба молитися за них всіх – батьків і матерів, живих і померлих! Сьогодні ми об’єднані в тих молитвах.

Благословення Господнє на вас

+ Любомир

УГКЦ